![Budino alle pere con salsa al caramello Budino alle pere con salsa al caramello](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/bebe6d0e66295e5fcb50bb395efcb5d8/Derivates/d2a7f2614cfb31e248c41c055cfbd0890003d211.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ cucchiaino di cannella in polvere
- 300 g di latte intero
- 1 pera Kaiser, pelata e a tocchetti
- 180 g di panna (min. 30% di grassi)
- 60 g di zucchero
- 4 tuorli d'uovo
- 8 g di gelatina in fogli, precedentemente ammollata in acqua fredda
- salsa al caramello, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 865.3 kJ / 206.8 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 16.7 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 39.3 mg
Alternatywne przepisy
Cotton Japanese cheesecake
2h
Lamingtons australiani zucca e cannella
1ч. 30 мин.
Crema catalana
40min
Tortini pesca e fragola
1h
Cetrioli sottaceto (TM6)
48sa 20 dk
Lasagna di gamberi monoporzione
1ч. 30 мин.
Cioccolata bianca calda agli amaretti
15min
Panna cotta allo zafferano e crema all'arancia
3 Std. 30 Min
Panna cotta ai mirtilli
6h 30min
Cheesecake monoporzione al limone con coulis di lamponi
2ч. 30 мин.
Panna cotta con coulis di albicocche
6ч. 15 мин.
Caramello salato
1h