Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ cucchiaino di cannella in polvere
- 300 g di latte intero
- 1 pera Kaiser, pelata e a tocchetti
- 180 g di panna (min. 30% di grassi)
- 60 g di zucchero
- 4 tuorli d'uovo
- 8 g di gelatina in fogli, precedentemente ammollata in acqua fredda
- salsa al caramello, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 865.3 kJ / 206.8 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 16.7 g
- Tłuszcz
- 14.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Sód
- 39.3 mg
Alternatywne przepisy
Cestini di pane con asparagi e crema al Parmigiano Reggiano
2h
Parfait alla lavanda e miele
13h
Semifreddo albicocche e amaretti
6 godz. 30 min
Bavarese al cioccolato bianco con coulis di fragole
5h 30 min
Panna cotta allo zafferano e crema all'arancia
3 Std. 30 Min
Filetti di salmone sottovuoto con salsa bernese
1 Std. 30 Min
Panna cotta con coulis di albicocche
6 Std. 15 Min
Crème caramel al Varoma
3 Std.
Sformatini ai carciofi
1 Std.
Panna cotta al caffè
4 godz. 20 min
Spumoso alla ricotta con salsa alle fragole
20 Min
Semifreddo al pandoro e torrone con ganache al fondente
12h