Bignè con crema di asparagi
TM6

Bignè con crema di asparagi

4.1 (16 ocen)

Składniki

Pasta choux

  • 1150 g di acqua
  • 25 g di burro a pezzi
  • 1 pizzico di sale
  • 90 g di farina tipo 00
  • 2 uova

Crema di asparagi

  • 500 g di acqua + q.b.
  • 350 g di asparagi a pezzetti
  • cubetti di ghiaccio q.b.
  • 30 g di mandorle tostate non salate
  • 15 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe bianco macinato
  • 100 g di stracchino a pezzi

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
352.8 kJ / 84.3 kcal
Białko
2.8 g
Węglowodany
4.7 g
Tłuszcz
6.1 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Błonnik
0.6 g
Sód
80.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy