Bignè con crema di asparagi

Bignè con crema di asparagi

4.1 17 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
25 pezzi

Składniki

Pasta choux
  • di acqua
    1150 g
  • di burro a pezzi
    25 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di farina tipo 00
    90 g
  • uova
    2
Crema di asparagi<br>
  • di acqua + q.b.
    500 g
  • di asparagi a pezzetti
    350 g
  • cubetti di ghiaccio q.b.
  • di mandorle tostate non salate
    30 g
  • di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
    15 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe bianco macinato
    1 pizzico
  • di stracchino a pezzi
    100 g

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 84.3 kcal / 352.8 kJ
Białko 2.8 g
Tłuszcz 6.1 g
Węglowodany 4.7 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 80.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...