Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 1150 g di acqua
- 25 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 90 g di farina tipo 00
- 2 uova
Crema di asparagi
- 500 g di acqua + q.b.
- 350 g di asparagi a pezzetti
- cubetti di ghiaccio q.b.
- 30 g di mandorle tostate non salate
- 15 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 100 g di stracchino a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 352.8 kJ / 84.3 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 4.7 g
- Tłuszcz
- 6.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 80.9 mg
Alternatywne przepisy
Flan ai carciofi con pancetta e provola affumicata
50 dk
Flan al cavolo viola
55min
Crocchette di zucca e taleggio
1sa 15 dk
Corona di pan brioche ripiena di verdure e Asiago
3h 30min
Flan di broccoli con crema al Parmigiano Reggiano
1sa 15 dk
Bignè con crema di verdure e coulis di peperoni
2 Std.
Bicchierini tricolore
3h 30min
Mini pasqualine
1sa 30 dk
Insalata di uova in cestino di sfoglia
1sa
Baci di dama salati al formaggio
1sa
Tortini di zucca con Taleggio cremoso
1sa 30 dk
Tortini asparagi e Parmigiano Reggiano
1sa 30 dk