Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 foglie di salvia fresca, lavate
- 5 fili di erba cipollina fresca
- 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 200 g di ceci secchi
- 220 g di acqua
- 10 g di lievito di birra fresco
- 5 g di sale + q.b.
- olio di arachidi q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 209.2 kJ / 50 kcal
- Białko
- 2.2 g
- Węglowodany
- 4.7 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polenta taragna
1 Std. 15 Min
Focaccia al formaggio di Recco
1 Std. 15 Min
Pasta fresca (vegan)
1 Std. 10 Min
Nuggets di pollo con salsa soyanesa ai sottaceti (senza uova)
1 Std.
Joulukinkku e Porkkanalaatikko (Prosciutto finlandese e sformato carote)
2 Std.
Lievito madre con farina di segale
96 godz. 20 min
Parmigiana di sedano rapa
2 Std.
Blinis alla senape con bacon e cavolo
1 Std.
Corona di pane sfogliato ai cereali
6h 10min
Paniscia del rubino (risotto alla novarese)
40 Min
Gnocchi alle ortiche
1 Std. 10 Min
Pasta fresca con farina di ceci (senza glutine) al sugo di pomodoro
1 Std.