Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 - 400 g de graines d'épeautre (voir conseil)
- 10 - 20 g d'huile végétale
- ½ - 1 c. à café de sel
- 400 - 800 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1028.3 kJ / 245.8 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 37.5 g
- Tłuszcz
- 4.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 610 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Champignons sautés
55min
Cuire du riz long complet
55min
Caraméliser 400-500 g d'oignons
50 Min
Riz au jasmin avec lait de coco, lime et noix de cajou
35 Min
Haricots blancs Cuisson lente
14 godz. 40 min
Ragoût de haricots noirs, œufs sur le plat et tortillas de maïs
16h
Cuisson de l'épeautre perlé
35 Min
Cuisson du millet
45 Min
Aubergine croustillante avec sauce tomate basilic (Hestan Cue™)
50 Min
Cuisson de l'épeautre complet
35 Min
Rissoler 200 g d'oignons
Brak ocen
Lait D'Avoine (Métrique)
1u. 10min