Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Épluchage
- 800 g de betteraves crues, coupées en deux (environ 5 cm de large)
- 600 g d'eau
Cuisson des betteraves
- 995 g d'eau (pas plus haut que le niveau de remplissage max. de 2,2 l)
- ½ c. à thé de sel, au goût
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 268 kJ / 63.8 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 11.2 g
- Tłuszcz
- 0.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 628.5 mg
Alternatywne przepisy
Bouillon de poulet maison
50min
Salade de poulet, amandes et canneberges
15 Min
Salade de chou
10 min
Chips de légumes au four (TM6)
1h 45min
Taboulé de chou-fleur
10 min
Herbes salées
15 Min
Limonade
5 min
Riz confetti
45min
Crème brûlée cuite à la vapeur (Métrique) (TM6)
4 Std. 45 Min
Salade de brocolis avec poivrons rouges et noix de pin (TM5/6 Metric)
10 min
Mousse de fruits rouges (TM6 Metric)
10 min
Limonade maison (TM5/6 Metric)
10 min