Red Pepper and Tomato Soup (TM5)

Red Pepper and Tomato Soup (TM5)

4.7 257 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • lentils
    40 g
    rice
  • garlic cloves
    2
  • onions quartered
    50 g
  • red peppers quartered (approx. 2 peppers)
    200 g
  • olive oil
    50 g
  • ripe tomatoes cut in pieces (2 cm)
    400 g
    tinned chopped tomatoes, cut in pieces (2 cm)
  • vegetable stock paste, homemade
    1 heaped tsp
    1 vegetable stock cube (for 0.5 l)
  • water
    400 g
  • fine sea salt or to taste
    1 tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • ground cayenne pepper (opcjonalnie)
    ¼ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 187.4 kcal / 784 kJ
Białko 4.1 g
Tłuszcz 12.9 g
Węglowodany 15.1 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 483.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...