Lachs mit Kartoffeln und Schmandgurken

Lachs mit Kartoffeln und Schmandgurken

4.6 1.3K ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    500 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Kartoffeln in mundgerechten Stücken
    750 g
  • Salatgurken geschält, halbiert, entkernt (700 g), in Scheiben (5 mm)
    2
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    ¼ TL
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Lachsfilet, frisch, ohne Haut in 4 Stücken
    500 g
Sauce
  • Dill abgezupft
    3 Stängel
  • Schmand
    300 g
  • Senf
    1 TL
  • Salz
    ¾ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Zitronensaft nach Geschmack
    1 - 2 TL

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 32 g
Kalorie 2381 kJ / 568 kcal
Tłuszcz 32 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...