Rindfleischeintopf

Rindfleischeintopf

4.3 2.5K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Möhren in Stücken
    200 g
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Öl
    20 g
  • Rindergulasch mager, in Würfeln (2 cm)
    400 g
  • stückige Tomaten (400 g)
    1 Dose
  • Salz
    2 ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Lorbeerblätter
    2
  • Piment, gemahlen (opcjonalnie)
    ¼ TL
  • Majoran, getrocknet
    1 TL
  • Wasser
    500 g
  • Kartoffeln vorwiegend festkochend, in mundgerechten Stücken
    350 g
  • Tomatenmark
    40 g
  • Mehl
    20 g
  • Petersilie (opcjonalnie) gehackt, zum Bestreuen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 337 kcal / 1415 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 26 g
Błonnik 4.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...