Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Möhren, in Stücken
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 20 g Öl
- 400 g Rindergulasch, mager, in Würfeln (2 cm)
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 2 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 2 Lorbeerblätter
- ¼ TL Piment, gemahlen (opcjonalnie)
- 1 TL Majoran, getrocknet
- 500 g Wasser
- 350 g Kartoffeln, vorwiegend festkochend, in mundgerechten Stücken
- 40 g Tomatenmark
- 20 g Mehl
- Petersilie, gehackt, zum Bestreuen (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1415 kJ / 337 kcal
- Białko
- 24 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 4.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gulaschsuppe
1 godz. 5 min
Rinderschmortopf
1 godz. 55 min
Ungarisches Paprikagulasch
1h 20min
Rindfleisch Stroganoff mit Kartoffeln
1h 10min
Paprika-Hähnchen-Geschnetzeltes zu Bandnudeln
40min
Gulaschsuppe
1h 15min
Speck-Majoran-Frikadellen
35 min
Puten-Gemüse-Eintopf
45 min
Paprikagulasch
1 Std. 25 Min
Räuberfleisch
1h 15min
Gulaschsuppe deluxe
2 godz.
Ungarische Gulaschsuppe
2 godz.