Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund Dill, abgezupft
- 1 Schalotte
- 2 Knoblauchzehen
- 5 Zweige Zitronenthymian, abgezupft
- 400 g Milch
- 30 g Speisestärke
- 200 g Sahne
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 15 g Limettensaft
- 200 g Crème fraîche
- ¾ TL Salz
- ½ TL Pfeffer, gemischt, frisch gemahlen
- 2 - 3 Prisen Muskat
- ½ - 1 TL Paprika de la Vera
- 300 g Lachsfilet, frisch, ohne Haut, in Würfeln (2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1919 kJ / 459 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spinat-Kabeljau-Farfalle
50 min
Pasta mit Lachsfilet und Porree-Sahne-Sauce
1 godz.
Lachs-Sahne-Sauce
25 min
Lachs-Linguine
30 min
Penne in Lachs-Sahne-Sauce
40min
Pasta mit geräuchertem Lachs und Zucchini
35 min
Spaghetti mit Garnelen und Paprika-Gurken-Ragout
50 min
Spargel-Lachs-Sauce zu Nudeln
35 min
Lachsfilet mit Petersilienkruste und Dampfkartoffeln
40min
Zitronen-Lachs-Pasta
1 godz.
Lachs und Basmati-Reis mit Dillsauce
40min
Lachs-Sahne-Gratin
1 godz.