Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de pruneaux dénoyautés
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 500 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 8 g de sel
- 300 g d'eau
- 50 g de miel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1277.1 kJ / 301.8 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 62.3 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 397.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain moulé aux graines
3h 50min
Confit de tomates cerise rôties au miel
45min
Pain à l'ail et au thym
2 Std. 20 Min
Fromage frais à tartiner
15u. 20min
Sirop apaisant au miel et au safran
1 Std.
Sel aux herbes et citron
1 Std.
Pain au levain
17óra
Pain de seigle
4 Std. 10 Min
Assaisonnement pour poisson à l'hibiscus
5 Min
Petits pains moelleux aux fruits secs et yaourt
1 Std. 50 Min
Pain maison au maïs
2 Std. 30 Min
Brioche au lait de coco
3 Std. 10 Min