Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de pruneaux dénoyautés
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 500 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 8 g de sel
- 300 g d'eau
- 50 g de miel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1277.1 kJ / 301.8 kcal
- Białko
- 8.8 g
- Węglowodany
- 62.3 g
- Tłuszcz
- 0.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 397.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain sucré
1 Std. 30 Min
Petits pains aux figues
3h 40min
Pain au thym
1h 15min
Pain aux fruits secs
3小时 45 分钟
Brioche au lait de coco
3u. 10min
Pain à la patate douce
5h 25 min
Soda bread irlandais
45min
Pain brioché à la fleur d'oranger
3h 15min
Pain brioché roulé cannelle et cranberries
3h 20min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3h 20min
Petits pains de seigle
12u.
Petits pains moelleux aux fruits secs et yaourt
1h 50min