Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Turkish Eggs on Greek Yoghurt with Toast and Green Salad
TM6

Turkish Eggs on Greek Yoghurt with Toast and Green Salad

4.4 (27 ocen)

Składniki

Green Salad

  • 150 g cucumber, sliced (2-3 mm)
  • 40 g rocket leaves
  • 40 g fresh baby spinach
  • 3 sprigs fresh dill, leaves only
  • 3 sprigs fresh mint, leaves only
    lub fresh basil, leaves only
  • 60 g red onion, quartered
  • 50 g extra virgin olive oil
  • ½ tsp ground coriander
  • 1 Tbsp white wine vinegar
  • 10 g lemon juice
  • 2 pinches caster sugar
  • ¼ tsp fine sea salt
  • ¼ tsp ground black pepper

Poached Eggs and Assembly

  • 3 sprigs fresh dill, leaves only, plus extra for garnishing
  • ½ garlic clove
  • 300 g Greek yoghurt
  • 4 pinches fine sea salt
  • 1700 g water
  • 50 g white wine vinegar
  • 4 medium eggs
  • 25 g unsalted butter, diced
  • 1 tsp smoked paprika
  • 1 tsp dried chilli flakes
  • ½ tsp sumac (opcjonalnie)
  • sliced white bread, toasted, for serving

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
2738.1 kJ / 654.4 kcal
Białko
30.8 g
Węglowodany
28.7 g
Tłuszcz
46.8 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Błonnik
3.8 g
Sód
877.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy