![Potato Soup with Parsley Pesto Potato Soup with Parsley Pesto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/89ce8940c5da1c0a9fa8c4b2046bad40/Derivates/2f05482aacbce6827318d3e387f4c5ab143fb766.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Parsley Pesto
- 25 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 25 g fresh parsley leaves
- 25 g pine nuts
- 75 g extra virgin olive oil
- 1 garlic clove
- ½ tsp fine sea salt
Potato Soup
- 475 g floury potatoes, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 150 g onions, quartered
- 25 g unsalted butter, diced
- 1 tsp fine sea salt, plus extra to taste
-
1
chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - 500 g water
- 200 g whole milk
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1400.4 kJ / 334.7 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 27.9 g
- Tłuszcz
- 22.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 946.1 mg
Alternatywne przepisy
Pasta alla Nerano
40min
Pea and Lardo Soup
1ч. 5 мин.
Mini Mushroom Galettes
1u. 45min
Versatile Smooth Soup
45min
Quinoa Salad with Spiced Butternut Squash and Courgettes
50 мин.
Stuffed Peppers with Tomato Sauce
1u. 45min
Grilled Courgette Salad with Lemon Basil Dressing (TM6)
35min
Wholemeal Spaghetti with Lentil and Carrot Cream Sauce
45min
Sweet Potato Soup with Star Anise
45min
Feta and Aubergine Sandwich Filling
30min
Bacon and Cabbage Risotto
1h
Broccoli Cream Soup with Croutons
1h