Urządzenia i Akcesoria
Potato Soup with Parsley Pesto
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions
Składniki
Parsley Pesto
-
Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)25 g
-
fresh parsley leaves25 g
-
pine nuts25 g
-
extra virgin olive oil75 g
-
garlic clove1
-
fine sea salt½ tsp
Potato Soup
-
floury potatoes peeled, cut in pieces (2 cm)475 g
-
onions quartered150 g
-
unsalted butter diced25 g
-
fine sea salt plus extra to taste1 tsp
-
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbledchicken stock cube (for 0.5 l) crumbled1
-
water500 g
-
whole milk200 g
-
ground black pepper to taste
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
946.1 mg
Białko
6.7 g
Kalorie
1400.4 kJ /
334.7 kcal
Tłuszcz
22.7 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
6.9 g
Węglowodany
27.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Vegan Oyster Mushroom Soup
40min
Raspberry Ripple Ice Cream
15h
Rich mushroom stew with buttermilk dumplings
45min
Leek and Potato Soup
40min
Pea and Lardo Soup
1h 5min
Mushroom and Spinach Risotto
55min
Houmous and Grilled Vegetable Wraps
30min
Tuscan Bean Soup
50min
Onion Soup
1h
Broccoli and Cauliflower Salad (Surówka brokułowo-kalafiorowa)
5min
Sweet Potato and Courgette Soup
25min
Broccoli Cream Soup with Croutons
1h