Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Parsley Pesto
- 25 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 25 g fresh parsley leaves
- 25 g pine nuts
- 75 g extra virgin olive oil
- 1 garlic clove
- ½ tsp fine sea salt
Potato Soup
- 475 g floury potatoes, peeled, cut in pieces (2 cm)
- 150 g onions, quartered
- 25 g unsalted butter, diced
- 1 tsp fine sea salt, plus extra to taste
-
1
chicken stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled - 500 g water
- 200 g whole milk
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1400.4 kJ / 334.7 kcal
- Białko
- 6.7 g
- Węglowodany
- 27.9 g
- Tłuszcz
- 22.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.9 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 946.1 mg
Alternatywne przepisy
Cottage Pie with Colcannon Mash
1h 50min
Mince and Tatties
1h 10min
Broccoli Cream Soup with Croutons
1h
Leek and Potato Soup (TM6)
40min
Apple Buckle Cake (TM5)
2h
Grisons Barley Soup
55 min
Pickled Gherkin Soup - Rassolnik
1h 20min
Potato and Dried Mushroom Soup
35 min
Maple-glazed Carrots
45min
Pasta alla Nerano
40min
Stracciatella Soup
30min
Irish Apple Cake with Crème Anglaise
1h 10min