
Urządzenia i Akcesoria
Czekoladowa gąsienica
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
8 kawałków
Składniki
Ciasto
-
70 g mąki pszennej
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
120 g cukru
-
3 jajka
Czekoladowy ganache
-
100 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
80 g śmietany, min. 30% tłuszczu
Zawijanie rolady
-
200 g mlecznej czekolady pokrojonej na kawałki
-
1 - 2 łyżki draży czekoladowych
-
1 - 2 łyżki posypki cukrowej, kolorowej
-
1 - 2 łyżki posypki czekoladowej
-
2 lizaki
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
386.3 kcal /
1616.1 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
18.1 g
Węglowodany
50.5 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
10.5 g
Sód
72.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DZIEŃ DZIECKA
12 Przepisów
Polska
Polska