Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g d'abricots frais, dénoyautés
- 600 g de sucre en poudre
- 50 g de jus de citron
- 100 g d'amandes émondées
- 20 g d'eau de rose
- 1 c. à café d'arôme d'amande amère
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 3592 kJ / 859 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 176.3 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Błonnik
- 8.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confiture allégée framboise-abricot sec
6u.
Marmelade d'abricot à l'orange et aux amandes
35min
Confiture pêche-myrtille
6u.
Confiture de fraises
6u.
Confiture de framboises au romarin
30 Min
Marmelade aux 3 agrumes
6u.
Confiture figue-romarin
50 Min
Marmelade d'oranges
1 Std. 30 Min
Confiture de figues
1 Std. 30 Min
Confiture de poires
6u.
Confiture de prunes à l'armagnac
6u.
Confiture d'abricots
6u.