Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g d'abricots frais, dénoyautés
- 600 g de sucre en poudre
- 50 g de jus de citron
- 100 g d'amandes émondées
- 20 g d'eau de rose
- 1 c. à café d'arôme d'amande amère
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 3592 kJ / 859 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 176.3 g
- Tłuszcz
- 13.5 g
- Błonnik
- 8.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Confiture de fraises
6h
Confiture de cerises
2 godz. 30 min
Confiture de prunes à l'armagnac
6h
Confiture d'abricots
6h
Confiture pêche-myrtille
6h
Confiture mirabelle-gingembre
1 godz.
Confiture pomme, amande, fève tonka
45 min
Confiture de framboises au romarin
30 min
Confiture poire-anis
1h 30min
Confiture de poires
6h
Confiture de figues
1h 30min
Confiture figue-romarin
50min