Urządzenia i Akcesoria
Krakersy z sezamem i makiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
8 porcji
Składniki
-
100 g mleka
-
210 g mąki pszennej chlebowej
-
10 g oliwy z oliwek
-
90 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
1 ½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka ziaren sezamu, białego uprażonego
-
1 łyżeczka ziaren sezamu, czarnego uprażonego
-
2 łyżeczki maku
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4 g
Kalorie
912 kJ /
218 kcal
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEKĄSKI
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chlebki duńskie Bożeny Małek
1 godz. 40 min
Grissini - paluchy chlebowe
3 godz.
Chlebki naan z cebulą i kminem rzymskim
2 godz.
Razowe krakersy orkiszowe z parmezanem i słonecznikiem
50 min
Włoskie paluszki pełnoziarniste
1 godz. 30 min
Fougasse - chleb francuski
2 godz.
Paluchy serowe ze słonecznikiem
30 min
Cantuccini
1 godz. 15 min
Włoskie grissini
2 godz.
Chrupkie pieczywo
40 min
Podpłomyki z masłem ziołowym
40 min
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1 godz. 40 min