Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de pepitas de calabaza
- 60 g de cacahuates tostados sin sal
- 80 g de lechuga romana, en trozos
- 150 g de hojas de espinaca fresca
- 1 cebolla cambray, sólo el tallo
- 20 g de hojas de cilantro, frescas
- 10 g de hojas de perejil fresco
- 1 chile serrano, sin tallo
- 1 pizca de comino en polvo
- 2 cditas sal
- 400 g de tomate verde, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 100 g de cebolla blanca, en trozos
- 20 g de aceite vegetal
- 280 g de agua
- 500 g de setas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 744.8 kJ / 178 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 10.3 g
- Tłuszcz
- 13.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 607.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de garbanzos con nopales
50 menit
Caldo de habas con nopales
9h
Barbacoa de hongos
30 min
Tinga de col
35 Min
Taquitos de huitlacoche
25 min
Tinga de setas
25 min
Pozole de setas
1j
Entomatadas de jamaica
50 menit
Romeritos veganos
1j
Enmoladas rellenas de plátano macho
30 min
Pancita de hongos
1j
Coctel de champiñones
20 min