Urządzenia i Akcesoria
Orangen-Likör-Creme
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
8 Portionen
Składniki
-
Zucker100 g
-
Schmand600 g
-
Quark, 20% Fett500 g
-
Whiskey-Sahne-Likör120 g
-
Vanillezucker, selbst gemacht10 g
-
Orangen filetiert (300 g Orangenfilets), in mundgerechten Stücken3 - 4
-
Haselnusskrokant zum Bestreuen
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
10 g
Kalorie
1589 kJ /
380 kcal
Tłuszcz
22 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Finessen 6/2014
24 Przepisy
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Beeren-Dickmilch-Dessert
1 godz. 15 min
Erdbeeren im Glas
20 min
Kaffee-Sabayon
10 min
Joghurt-Kokos-Creme
20 min
Zwetschgen-Parfait
8 godz. 40 min
Schichtdessert mit Kirschen
15 min
Schmandmousse mit Orangen-Granatapfel-Kompott
2 godz. 30 min
Eierlikör-Eis
24 godz.
Quarkcreme mit Balsamico-Heidelbeeren
1 godz. 20 min
Orangen-Schokomousse
8 godz. 15 min
Mascarponecreme mit Himbeeren und Amarettini
45 min
Mango-Tiramisu
15 min