Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Naturjoghurt
- 1 TL geriebene Zitronenschale
- 60 g Zitronensaft
- 60 g Zucker
- 250 g fettreduzierte Sahnealternative, 19 % Fett, zum Schlagen, z.B. RAMA Cremefine
- 15 g gebrauchsfertige Gelatine, z.B. Gelatinefix oder Sofort Gelatine
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 933 kJ / 225 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Joghurtmousse Vanille
2 godz. 30 min
Quark-Mousse
5h
Eierlikörmousse
8 godz. 30 min
Schmandcreme mit Himbeeren und Kiwi
3 Std. 30 Min
Erdbeermousse
4h 15min
Quark-Mousse mit Vanille-Erdbeeren
1h 30min
Joghurt-Mousse mit Apfel-Birnen-Kompott
2 godz. 30 min
Quarkmousse mit weißer Schokolade
1h 10min
Mascarponecreme mit Amaretti auf Erdbeerspiegel
1h 30min
Panna Cotta al caffè
5h
Mandelcreme mit Himbeerspiegel
1 Std.
Weiße Schoko-Creme mit Himbeersauce
50 Min