Eierlikör-Eistorte mit Mandelboden

Eierlikör-Eistorte mit Mandelboden

4.5 103 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 6 godz. 30 min
12 Stücke

Składniki

  • Florentiner (Mandelgebäck)
    200 g
  • Baisergebäck (z. B. mit Vanillegeschmack)
    30 g
  • Haselnusskrokant
    100 g
  • Schokoladenraspeln
    200 g
  • Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
    600 g
  • Sahnesteif
    2 Pck.
  • Eierlikör z. B. selbst gemacht (siehe Tipp)
    200 g
  • Erdbeeren
    150 g
    150 g Brombeeren

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Stück

Białko 5 g
Kalorie 1708 kJ / 408 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 1.5 g
Węglowodany 33 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...