Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 Blätter weiße Gelatine
- 800 g Wasser, kalt
- 100 g Zucker
- 3 - 4 Zitronen, Bio, 4 Streifen Schale (à 1 x 4 cm) dünn abgeschält, Saft ausgepresst
- 2 Eier (Kl. M), getrennt
- 250 g Quark, 40% Fett
- 150 g Saure Sahne
- 20 g Orangenkekse, knusprig
- 200 g Sahne zum Schlagen, 30-40 % Fett, kühlschrankkalt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1377 kJ / 329 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panna Cotta
5h
Limetten-Ingwer-Mousse
8 godz. 20 min
Welfenspeise mit Trauben
2h 30min
Joghurt-Limetten-Mousse mit Mohn
2h 25min
Quarkcreme mit Orange
2 Std.
Quark-Mousse mit Vanille-Erdbeeren
1h 30min
Schmandmousse mit Rhabarbertopping
2h 30min
Zabaglione mit Orangenlikör
15 min
Limetten-Buttermilch-Mousse
3h
Limetten-Joghurt-Mousse auf Erdbeercoulis
2 Std. 15 Min
Schokoladen-Orangen-Mousse
2 Std. 20 Min
Orangen-Likör-Creme
20min