Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund Petersilie, abgezupft
- 2 Knoblauchzehen
- 2 Zweige Rosmarin, abgezupft
- 3 Zweige Thymian, abgezupft
- 4 Hähnchen-Unterschenkel mit Haut (ca. 600 g)
- 230 g Tomaten, geachtelt
- 100 g rote Zwiebeln, geachtelt
- 800 g Wasser
- 30 g Olivenöl
-
50
g Paprikamark
lub 50 g Tomatenmark - 2 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- 200 g Sonnenweizen (z. B. von Ebly)
- 150 - 200 g gelbe Paprika, in Würfeln (2 cm)
- 65 g Oliven, schwarz, entsteint, abgetropft
- 1 Zitrone, geviertelt, zum Servieren (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3076 kJ / 735 kcal
- Białko
- 55 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 9.7 g
- Sód
- 1663 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rindfleisch-Eintopf mit Gnocchi
1h 30 min.
Rindfleisch Stroganoff mit Kartoffeln
1h 10 min.
Graupenrisotto mit Rucola und Chorizo
30min
Lamm-Curry mit Kichererbsen und Spinat
16h 50 min
Irischer Lammeintopf
3h 30 min.
Chicken Pot Pie
2h
Rindfleisch Stroganoff mit Kartoffeln
1h 20min
Rauchige Paella mit Schweinebäckchen
1h 10 min.
Puten-Gemüse-Eintopf
45 min.
Holzfäller-Topf mit Kartoffeln und Champignons
3h
Italienisches Gulasch
2h
Rindergulasch mit Semmelknödeln und Rotkohl
2h 15min