Mediterraner Hähnchen-Eintopf

Mediterraner Hähnchen-Eintopf

4.1 33 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie abgezupft
    ½ Bund
  • Knoblauchzehen
    2
  • Rosmarin abgezupft
    2 Zweige
  • Thymian abgezupft
    3 Zweige
  • Hähnchen-Unterschenkel mit Haut (ca. 600 g)
    4
  • Tomaten geachtelt
    230 g
  • rote Zwiebeln geachtelt
    100 g
  • Wasser
    800 g
  • Olivenöl
    30 g
  • Paprikamark
    50 g
    50 g Tomatenmark
  • Salz
    2 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Lorbeerblätter getrocknet
    2
  • Sonnenweizen (z. B. von Ebly)
    200 g
  • gelbe Paprika in Würfeln (2 cm)
    150 - 200 g
  • Oliven, schwarz, entsteint abgetropft
    65 g
  • Zitrone (opcjonalnie) geviertelt, zum Servieren
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 1663 mg
Białko 55 g
Kalorie 3076 kJ / 735 kcal
Tłuszcz 36 g
Błonnik 9.7 g
Tłuszcz nasycony 8 g
Węglowodany 49 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...