Hähnchenschenkel en escabeche aus dem Ofen

Hähnchenschenkel en escabeche aus dem Ofen

4.5 147 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Knoblauchzehen
    5
  • Peperoni, rot davon 50 g halbiert, entkernt, in Stücken, 50 g in schrägen Scheiben (1 cm)
    100 g
  • Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
    10 g
  • Paprika edelsüß
    10 g
  • Kurkuma
    1 geh. TL
  • Piment d'Espelette
    1 geh. TL
  • Öl
    50 g
  • Salz
    2 TL
  • Pfeffer
    1 TL
  • rote Zwiebeln davon 200 g geachtelt
    260 g
  • Drillinge halbiert
    800 g
  • grüne Spitzpaprika in Ringen (2 cm)
    120 g
    120 g rote Spitzpaprika, in Ringen (2 cm)
  • Hähnchenschenkel, mit Haut (à ca. 350 g)
    4
  • rote Spitzpaprika
    80 g
  • Hühnerbrühe
    200 g
  • Rotweinessig
    50 g
  • Speisestärke
    5 g
  • Estragon grob zerzupft
    5 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 1176 kcal / 4920 kJ
Białko 68 g
Tłuszcz 71 g
Węglowodany 69 g
Błonnik 11.2 g
Tłuszcz nasycony 18 g
Sód 1628 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...