
Urządzenia i Akcesoria
Hähnchenschenkel en escabeche aus dem Ofen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen
Składniki
-
Knoblauchzehen5
-
Peperoni, rot davon 50 g halbiert, entkernt, in Stücken, 50 g in schrägen Scheiben (1 cm)100 g
-
Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen10 g
-
Paprika edelsüß10 g
-
Kurkuma1 geh. TL
-
Piment d'Espelette1 geh. TL
-
Öl50 g
-
Salz2 TL
-
Pfeffer1 TL
-
rote Zwiebeln davon 200 g geachtelt260 g
-
Drillinge halbiert800 g
-
grüne Spitzpaprika in Ringen (2 cm)120 g
-
Hähnchenschenkel, mit Haut (à ca. 350 g)4
-
rote Spitzpaprika80 g
-
Hühnerbrühe200 g
-
Rotweinessig50 g
-
Speisestärke5 g
-
Estragon grob zerzupft5 g
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
1176 kcal /
4920 kJ
Białko
68 g
Tłuszcz
71 g
Węglowodany
69 g
Błonnik
11.2 g
Tłuszcz nasycony
18 g
Sód
1628 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Garantiert gelungen
27 Przepisów
Niemcy
Niemcy