
Urządzenia i Akcesoria
Hackfleischtopf mit Porree und Auberginen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen
Składniki
-
Chilischote halbiert, entkernt1
-
Zwiebel halbiert1
-
Knoblauchzehen2
-
Öl20 g
-
Rinderhackfleisch grob zerzupft400 g
-
Wasser150 g
-
Paprikamark50 g
-
stückige Tomaten (400 g)1 Dose
-
Aubergine in Würfeln (2 cm)250 g
-
Porree in Ringen (2 cm)300 g
-
Lorbeerblätter getrocknet2
-
Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht1 geh. TL
-
Salz1 ½ TL
-
Pfeffer½ TL
-
Cayenne-Pfeffer1 - 2 Prisen
-
Crème fraîche4 TL
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
414 kcal /
1733 kJ
Białko
21 g
Tłuszcz
27 g
Węglowodany
28 g
Błonnik
4.9 g
Tłuszcz nasycony
9 g
Sód
1354 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® Magazin 4/2022
41 Przepisów
Niemcy
Niemcy