Birnen-Kartoffelstampf mit Kräuter-Frikadellen

Birnen-Kartoffelstampf mit Kräuter-Frikadellen

4.2 495 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie abgezupft
    1 Bund
  • Zwiebel (ca. 30 g), halbiert
    1
  • Hackfleisch, gemischt
    500 g
  • Paniermehl
    2 EL
  • Ei
    1
  • Salz
    1 ¼ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Senf, mittelscharf
    1 TL
  • Kartoffeln in Stücken (2 cm)
    1000 g
  • reife Birnen in Stücken (2 cm)
    400 g
  • Wasser
    200 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 ½ TL
    1 ½ Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Muskat
    1 TL
  • Öl zum Braten
    20 g
  • Butter in Stücken
    30 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 871 mg
Białko 30 g
Kalorie 3057 kJ / 730 kcal
Tłuszcz 40 g
Błonnik 10 g
Tłuszcz nasycony 30 g
Węglowodany 65 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...