Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Knoblauchzehe
- 20 g Öl
- 200 g Hackfleisch, gemischt, zerzupft
- 125 g Soja Schnetzel, fein, nicht eingeweicht (z. B. von Alnatura)
- 200 g Porree, in Ringen (5 mm)
- 600 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 Prise Muskat
- 200 g Schmand
- 200 g Kräuterschmelzkäse
- ½ Bund Schnittlauch, in Röllchen, zum Bestreuen (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2826 kJ / 676 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 43 g
- Tłuszcz nasycony
- 26 g
- Błonnik
- 9.5 g
- Sód
- 1263 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spargelsalat mit geschmorten Pilzen, Aprikosen und Kernen
40 Min
Spinat-Erbsen-Suppe mit Cashews
2 Std. 30 Min
Marokkanische Linsensuppe
35 Min
Porree-Mais-Suppe mit Schinken
35 Min
Zoodle-Suppe
40 Min
Käse-Porree-Suppe
30 Min
Vegane Lasagne-Suppe
1h
Cheddar-Brokkoli-Suppe
30 Min
Currywurstsuppe
40 Min
Frische Tomatensuppe
30 Min
Brokkolicremesuppe
35 Min
Lauch-Käse-Suppe mit Hackfleischbällchen
35 Min