Wersje kompatybilne
Brokkoli-Frikadellen mit Kartoffelpüree und Radieschen-Salat
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 900 g Wasser
- 500 g Brokkoliröschen
- 5 Stängel Petersilie, abgezupft
- 2 - 3 Bund Radieschen, geputzt (ca. 500 g), große Radieschen halbiert
- 1 Apfel, klein, geviertelt, entkernt (ca. 150 g)
- ½ Bund Schnittlauch, in feinen Röllchen
- 25 g Weißweinessig
- 25 g Öl und etwas mehr zum Braten
- 2 ¼ - 3 TL Salz
- ¾ TL Pfeffer
- 700 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken (ca. 2 cm)
- 80 g Paniermehl
- 40 g Mehl
- 1 Ei
- 250 g Milch
- 30 g Butter, in Stücken
- ¼ TL Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2071 kJ / 495 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 7.6 g
- Sód
- 1800 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gemüseplatte mit heller Sauce
1h
Vanillepudding
15 min
Indisches Gemüsecurry
50 min.
Grüne Grütze mit Puddingcreme
3h
Donauwellen
2h 40min
Bulgur mit gebackenem Gemüse
1h
Panzanella mit Renekloden und Mozzarella
40 min.
Lamm-Gemüse-Ragout mit Couscous und Vanillepudding
1h 15 min.
Rote-Bete-Gnocchi mit Pfeffer-Sauce
1 Std. 40 Min
Vanillepudding im Thermomix Friend
15 min
Linseneintopf
4h
Rahmgemüse mit Kartoffeln
55 min.