
Urządzenia i Akcesoria
Brokkoli-Frikadellen mit Kartoffelpüree und Radieschen-Salat
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen
Składniki
-
Wasser900 g
-
Brokkoliröschen500 g
-
Petersilie abgezupft5 Stängel
-
Radieschen geputzt (ca. 500 g), große Radieschen halbiert2 - 3 Bund
-
Apfel klein, geviertelt, entkernt (ca. 150 g)1
-
Schnittlauch in feinen Röllchen½ Bund
-
Weißweinessig25 g
-
Öl und etwas mehr zum Braten25 g
-
Salz2 ¼ - 3 TL
-
Pfeffer¾ TL
-
Kartoffeln, mehligkochend in Stücken (ca. 2 cm)700 g
-
Paniermehl80 g
-
Mehl40 g
-
Ei1
-
Milch250 g
-
Butter in Stücken30 g
-
Muskat¼ TL
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
495 kcal /
2071 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
72 g
Błonnik
7.6 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Sód
1800 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Thermomix Friend
88 Przepisów
Niemcy
Niemcy