Brokkoli-Frikadellen mit Kartoffelpüree und Radieschen-Salat

Brokkoli-Frikadellen mit Kartoffelpüree und Radieschen-Salat

3.9 39 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Wasser
    900 g
  • Brokkoliröschen
    500 g
  • Petersilie abgezupft
    5 Stängel
  • Radieschen geputzt (ca. 500 g), große Radieschen halbiert
    2 - 3 Bund
  • Apfel klein, geviertelt, entkernt (ca. 150 g)
    1
  • Schnittlauch in feinen Röllchen
    ½ Bund
  • Weißweinessig
    25 g
  • Öl und etwas mehr zum Braten
    25 g
  • Salz
    2 ¼ - 3 TL
  • Pfeffer
    ¾ TL
  • Kartoffeln, mehligkochend in Stücken (ca. 2 cm)
    700 g
  • Paniermehl
    80 g
  • Mehl
    40 g
  • Ei
    1
  • Milch
    250 g
  • Butter in Stücken
    30 g
  • Muskat
    ¼ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 495 kcal / 2071 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 72 g
Błonnik 7.6 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 1800 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...