Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 Knoblauchzehen
- 50 g Öl
- 250 g Hähnchenbrust, in Würfeln (ca. 3 cm), trocken getupft
- 50 - 60 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 120 g Möhren, in Stücken
- 1000 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 200 g Kartoffeln, in Würfeln (ca. 2 cm)
- 150 g Sauerkraut, aus der Dose, abgetropft
- 1 EL Kurkuma, gemahlen
- 240 g weiße, große Bohnen, aus der Dose, abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1192 kJ / 285 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 220 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spargelsalat mit geschmorten Pilzen, Aprikosen und Kernen
40 min
Griechische Rindfleischsuppe (Kreatosoupa)
1 godz. 30 min
Kimchi-Risotto
25min
Hähnchenschenkel-Erbsen-Eintopf
1 Std. 20 Min
Fleischiger Kartoffel-Spitzkohl-Eintopf
1 Std. 20 Min
Puten-Gemüse-Eintopf
45min
Holzfäller-Topf mit Kartoffeln und Champignons
3h
Wintersuppe
1 Std.
Low Meat Chili
45min
Blumenkohl-Hähnchen-Suppe
40 min
Putengulaschsuppe
45min
Gyros-Paprika-Suppe
30 Min