![Lemon and lime polenta cakes Lemon and lime polenta cakes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C66B546C-387D-46F4-8620-1A83CFEE781A/Derivates/B4A728FB-CB54-47FE-B716-EB549B9FB57C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g polenta (see Tips)
- 180 g raw sugar
- 2 lemons, zest (no white pith) and juice
- 1 lime, zest (no white pith) and juice
- 200 g butter, cut into pieces (2 cm)
- 1 tsp natural vanilla extract
- 4 eggs
- 60 g spelt flour
- 2 tsp baking powder
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1142.5 kJ / 272 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.4 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 211 mg
Alternatywne przepisy
Lemon olive oil salted macadamia biscuits
1 Std. 25 Min
Camille carrot and almond cakes
1 godz. 10 min
Cranberry pistachio spiced muffins
50 min
Zucchini slice
45 Min
Pear blueberry quinoa crumbles
35 min
Apricot macadamia biscuits
40 Min
Quick almond biscuits
35 min
Chocolate bean cake with coconut butter cream frosting
2 godz. 15 min
Apple cinnamon muffins
40 Min
Banana, walnut and date loaf
55 Min
Healthy banana bread
1 Std. 15 Min
Orange and almond cake
2 Std. 20 Min