Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g polenta (see Tips)
- 180 g raw sugar
- 2 lemons, zest (no white pith) and juice
- 1 lime, zest (no white pith) and juice
- 200 g butter, cut into pieces (2 cm)
- 1 tsp natural vanilla extract
- 4 eggs
- 60 g spelt flour
- 2 tsp baking powder
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1142.5 kJ / 272 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 29.2 g
- Tłuszcz
- 15.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.4 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 211 mg
Alternatywne przepisy
Pumpkin and turmeric loaf
1h 50 min
Zucchini banana loaf
1h 45min
Polenta, mandarin and almond cake
2h 35 min
Lemon olive oil salted macadamia biscuits
1h 25min
Peach and plum upside-down cake
50min
Fig and apricot tea bread
1h 30min
Zucchini slice
45min
Baked honey cheesecake
4h 20min
Gluten free lemon tart
2 godz. 25 min
Zucchini pistachio loaf
1h 30min
Apricot macadamia biscuits
40min
Orange and almond cake
2h 20min