Pasta med ruccolapesto

Pasta med ruccolapesto

5.0 4 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 porsjoner

Składniki

Ruccolapesto
  • ruccola, blader
    65 g
  • salt
    1 ts
  • olivenolje
    50 g
  • hvitløksfedd
    1
  • solsikkeolje
    20 g
Pasta
  • hvetemel, tipo 00 pluss ekstra til dryssing
    400 g
    400 g hvetemel, pluss ekstra til dryssing
  • egg (ca. 110 g)
    2
  • olivenolje
    7 g
  • eggeplommer (ca. 170 g)
    7
  • vann pluss ekstra til koking av pasta
    20 g
  • salt pluss ekstra til koking av pasta
    1 ½ ts
  • cherrytomater delt i to
    100 g
  • oliven delt i to
    40 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Kalorie 668.6 kcal / 2797.3 kJ
Białko 17.6 g
Tłuszcz 32.2 g
Węglowodany 80.2 g
Błonnik 2.6 g
Tłuszcz nasycony 5.8 g
Sód 1869.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...

Pokaż wszystkie