Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Arroz para sushi
- 70 g de vinagre de arroz
- 25 g de azúcar
- 1 ¼ cditas de sal fina
- 450 g de arroz para sushi
- 1320 g de agua
- 150 g de salsa de soya
- 30 g de jugo de limón
- 1 cdita de cebollín, picado (opcjonalnie)
Relleno de surimi
- 250 g de barritas de surimi, en trozos
- 100 g de apio, en trozos
- 50 g de cebolla cambray, en trozos y con un poco del tallo verde
- 15 g de chile serrano, sin tallo y en trozos (opcjonalnie)
- 15 g de jugo de limón recién exprimido
- 50 g de mayonesa, o al gusto
- 1 pizca de sal, o al gusto
Armado del pastel de sushi
- 1 - 2 aguacates, en rebanadas
- 100 g de salmón ahumado
- 1 ½ cditas de ajonjolí negro
- 1 cda de cebolla cambray, el tallo verde en rodajas
- jengibre encurtido, al gusto para decorar
- pasta de wasabi, lista para usar, al gusto para decorar
- Wartości odżywcze
- na 1 porciones
- Kalorie
- 1607 kJ / 384.1 kcal
- Białko
- 13.4 g
- Węglowodany
- 55.5 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 1597.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Caldo de queso
40min
Entomatadas de pollo
40min
Machaca de camarón (Black Diamond)
30min
Carnitas de Marlin
40min
Chilaquiles Poblanos con Pollo
35min
Barbacoa de res estilo Jalisco en cocción lenta TM6
4h 30min
Chilaquiles rojos
25 Min
Botana fresca de surimi
10 Min
Mostachón de frutos rojos
1 Std. 30 Min
Papitas negras
55 min
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1 Std. 30 Min
Gelatina de mazapán
2h