Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de queso parmesano
- 200 g de hojas de espinaca fresca
- 100 g de corazón de alcachofa, escurridos
- 700 g de agua
- 1 diente de ajo
- 190 g de queso crema, a temperatura ambiente
- 50 g de mayonesa
- 50 g de crema ácida
- ½ cucharadita de sal
- 1 pizca de pimienta blanca molida
- galletas saladas, o totopos para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1205 kJ / 287 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de chile poblano
25 Min
Crema de jitomate
30min
Tacos de lechuga Hunan
35min
Fideo seco en salsa de chiles TM6
35min
Torta de elote con rajas
1 Std.
Dip de ostiones y espinaca
15 Min
Salsa holandesa
15 Min
Aguachile de pepino y palmitos
15 Min
Mousse de cilantro
2 Std. 20 Min
Dip de pimiento
5 Min
Botana fresca de surimi
10 Min
Dip de alcachofa y espinaca
30min