Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de queso parmesano
- 200 g de hojas de espinaca fresca
- 100 g de corazón de alcachofa, escurridos
- 700 g de agua
- 1 diente de ajo
- 190 g de queso crema, a temperatura ambiente
- 50 g de mayonesa
- 50 g de crema ácida
- ½ cucharadita de sal
- 1 pizca de pimienta blanca molida
- galletas saladas, o totopos para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1205 kJ / 287 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pescado para taquear
25 min.
Tacos de lechuga Hunan
35 Min
Dip de alcachofa y portobello
30 Min
Crema de jitomate
30 Min
Carnitas de atún
40 Min
Costalito de brie
30 Min
Salsa tampico
10 min
Dip de jitomates deshidratados
5 min
Botana fresca de surimi
10 min
Botana de queso y ostiones ahumados
2 godz.
Aguachile de pepino y palmitos
15 Min
Torta de elote con rajas
1h