Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g de queso manchego, en trozos
- 160 g de cebolla, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 120 g de jitomate, cortado en cuartos
- 920 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, en trozos medianos (3 cm)
- 2 cditas de sal fina, o al gusto
- 25 g de aceite
- 250 g de elote, sólo los granos
- 200 g de puré de jitomate
- 3 chiles poblanos, asados, pelados, desvenados y en trozos
- 500 g de tortillas de maíz
- 500 g de crema ácida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1856 kJ / 442 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 31 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Pastel azteca
1 Std. 20 Min
Albóndigas cremosas
40min
Pacholas
35min
Bistec de res en salsa de chipotle
30min
Pechugas rellenas de espinaca en salsa de poblano
50min
Albóndigas con jitomate al chipotle
1h
Pay de atún
1 Std. 40 Min
Tortitas de carne en salsa verde
1 Std. 40 Min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30min
Pastel de carne
40min
Calabacitas rellenas al vapor
40min
Pechugas gratinadas de pollo en salsa de chipotle
1h