Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 115 g de cebolla blanca, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 210 g de puré de jitomate
- 15 g de chile chipotle adobado
- ½ cdita de comino en polvo
- ½ cdita de paprika
- 120 g de caldo de res
- 1 cdita de sal fina
- 15 g de aceite vegetal
- 1 cdita de pimienta negra molida
- 900 g de carne de res, sin hueso y cortada en trozos (5 cm)
- 1500 g de agua
- cilantro, para servir
- tortillas, para servir
- guacamole, para servir
- salsa de chile, roja o verde, para servir
- Wartości odżywcze
- na 6 porciones
- Kalorie
- 6837 kJ / 1628 kcal
- Białko
- 195 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 74 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Picadillo
25 min
Bisteces a la mexicana
30 min
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30 min
Tinga de pollo TM6
30 min
Bistec de res en salsa de chipotle
30 min
Salpicón de res
1j
Pierna de cerdo a las hierbas
40 min
Adobo con carne
50 menit
Caldo tlalpeño
1j 20 menit
Pollo con mole TM6
1j
Carnitas
50 menit
Pollo con crema de chipotle adobado
40 min