Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 115 g de cebolla blanca, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 210 g de puré de jitomate
- 15 g de chile chipotle adobado
- ½ cdita de comino en polvo
- ½ cdita de paprika
- 120 g de caldo de res
- 1 cdita de sal fina
- 15 g de aceite vegetal
- 1 cdita de pimienta negra molida
- 900 g de carne de res, sin hueso y cortada en trozos (5 cm)
- 1500 g de agua
- cilantro, para servir
- tortillas, para servir
- guacamole, para servir
- salsa de chile, roja o verde, para servir
- Wartości odżywcze
- na 6 porciones
- Kalorie
- 6837 kJ / 1628 kcal
- Białko
- 195 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 74 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bistec de res en salsa de chipotle
30 min
Chalupas rojas
40min
Sopa de tortilla
40min
Pollo con ajonjolí
40min
Enchiladas suizas
1h
Carne en su jugo, estilo Jalisco
30 min
Adobo con carne
50 min
Sopa de tortilla
25 Min
Tortas ahogadas
2h 40min
Picadillo con rajas
25 Min
Caldo tlalpeño
1h 20min
Pozole Rojo
1 godz. 30 min