Urządzenia i Akcesoria
Ryba po grecku
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
250 g filetów rybnych np. dorsza, mintaja, rozmrożonych, odsączonych
-
sok z cytryny, świeżo wyciśnięty do skropienia ryby
-
¾ - 1 łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
1 - 1 ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
25 g korzenia pietruszki pokrojonego na kawałki
-
25 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
75 g białego wina
-
200 g pomidorów krojonych z puszki
-
1 liść laurowy, suszony
-
1 łyżeczka cukru
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
¼ łyżeczki oregano, suszonego
-
cytryna (opcjonalnie) ekologiczna, pokrojona w plastry, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
853.1 mg
Białko
27.8 g
Kalorie
1315 kJ /
314.3 kcal
Tłuszcz
12.7 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
2.4 g
Węglowodany
18 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Korzenny śledź z jabłkiem
2 Std. 30 Min
Paprykarz ze śledziem
1 Std. 30 Min
Śledzie po cygańsku
2 Std. 20 Min
Śledzie po japońsku
45 Min
Śledzie po wiejsku
25 Std. 10 Min
Śledzie po kaszubsku
13 Std. 45 Min
Śledzie po wileńsku
13 Std. 45 Min
Kurczak w galarecie
3 Std.
Warstwowa sałatka śledziowa
2 Std. 45 Min
Śledzie w zalewie paprykowej
2 Std. 45 Min
Ryba po kaszubsku
30 Min
Sałatka jarzynowa na Varomie
50 Min