
Urządzenia i Akcesoria
Leczo z pieczarkami (w słoikach na zimę)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
5 słoików
Składniki
-
papryki bez gniazd nasiennych (500 g pokrojonej na kawałki, 400 g pokrojonej w 0,5-1 cm paski)900 g
-
cukinii pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)500 g
-
cebuli przekrojonej na pół300 g
-
oleju70 g
-
pomidorów świeżych, bez skórki, pokrojonych na kawałki1200 g
-
przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM2 łyżeczki
-
cukru (opcjonalnie)2 łyżeczki
-
ziół prowansalskich, suszonych (opcjonalnie)2 łyżeczki
-
soli2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
wody60 g
-
pieczarek pokrojonych w ćwiartki lub małych, w całości600 g
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
304.4 kcal /
1274.4 kJ
Białko
10 g
Tłuszcz
16.2 g
Węglowodany
35.6 g
Błonnik
11.8 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Sód
971.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Tarte buraczki do słoików (TM6)
2 godz. 30 min
Bigos z krojonej młodej kapusty (TM6)
45 min
Bigos z krojonej młodej kapusty (TM5)
45 min
Grecka zupa fasolowa (Fasolatha); Placki z cukinii i marchewki z dipem z sera feta
50 min
Pikle z krojonych ogórków (TM5)
48 godz. 20 min
Fasolka szparagowa w sosie warzywno-pomidorowym (w słoikach na zimę)
1 godz. 15 min
Leczo z bakłażanem (w słoikach na zimę)
45 min
Dwa chłodniki: szparagowy z groszkiem i buraczano-pomidorowy
3 godz.
Wegańskie leczo z kurkami
40 min
Zupa pieczarkowa z kurczakiem; Jednogarnkowy makaron à la ratatouille
55 min
Mus jabłkowy (na szarlotkę)
40 min
Wegańskie leczo z ryżem
45 min