Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- burro q.b.
- 100 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi (2-3 cm)
- 2 rametti di menta fresca, le foglioline
- 300 g di zucchine, a pezzi
- 3 uova
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 80 g di mozzarella per pizza, a pezzi
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 627.4 kJ / 150 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 2.9 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 549.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortino di zucchine con cuore filante di Gorgonzola
1h 20min
Sformato di zucchine al basilico (TM6)
50 min.
Flan al cavolo viola
55 min.
Flan con fonduta al Parmigiano Reggiano (Bimby Friend)
35min
Soufflé al Parmigiano Reggiano
1h
Confettura di pancetta
25 min.
Mousse ricotta alle erbe e miele
10 min.
Flan di broccoli con crema al Parmigiano Reggiano
1h 15 min.
Schiacciata di zucchine con salsa allo yogurt
40 min.
Medaglioni di broccoli e patate
1h 30 min.
Tortini asparagi e Parmigiano Reggiano
1h 30 min.
Flan di asparagi con salsa al Parmigiano
1h 15 min.