Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 260 g de arroz para sushi
- agua, para enjuagar
- 1200 g de agua
- 1 ½ cdita de sal
- 200 g de aguacate
- 20 g de jugo de limón amarillo, recién exprimido
- 2 pizcas de pimienta negra molida
- 10 g de aceite de ajonjolí
- 4 cdas de vinagre de arroz
- 100 g de verduras, (rábano, zanahoria, pepino, jengibre encurtido, mango, achicoria), para decorar
- 100 g de filetes de salmón, en rebanadas finas
- 1 cda de ajonjolí tostado, para decorar (opcional)
- salsa de soya, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1769.6 kJ / 423 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 60.1 g
- Tłuszcz
- 14.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 915.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Camarones estilo Hunan
20 min
Palomitas acarameladas TM6
45 min
Cocción de arroz japonés (250 g)
35 min
Arroz con res y brócoli TM6
50 min
Costillas dulces marinadas en té negro con vegetales al vapor y arroz
1h 40min
Ravioles de cítricos y menta con jitomates cherry confitados.
1h 40min
Chow Mein
55 Min
Carnitas de Marlin
40 min
Pollo a la naranja estilo Oriental
50 min
Pastel de sushi
1h
Rollos primavera de camarón con salsa agridulce
1 Std. 15 Min
Bagels rosas con ensalada de pollo, aguacate y verduras
1h 30min