Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- de mantequilla, para engrasar
- 40 g de pasitas, cualquier tipo
- 60 g de nuez de castilla, pelada
- 80 g de chabacano deshidratado, en trozos
- 100 g de mezcla de frutas cistalizadas, en trozos
- 100 g de ron blanco
- 120 g de azúcar
- ½ cdita de canela en polvo
- 2 huevos
- 250 g de harina de trigo
- 1 - 2 pizcas de nuez moscada en polvo
- ½ cdita de jengibre en polvo
- 1 cdita de polvo para hornear
- ¼ cdita de sal
- 150 g de mantequilla sin sal, en cubos
- 120 g de leche entera
- Wartości odżywcze
- na 1 rebanada
- Kalorie
- 1363.9 kJ / 326 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 14.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.2 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 104.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Panquecitos de arroz
35min
Panqué con Chocolates Confitados
1h 30 min
Tamales canarios
2u.
Pastel de jengibre con betún de especias
3h
Pan de elote
2u.
Pastel Griego de Nuez "Karidopita"
1h 15min
Atole de Piña
25min
Rosca de naranja (Black Diamond)
2u.
Tamales de acelga con requesón (Black Diamond)
2h 30min
Atole de canela
35min
Pastel de elote con rompope TM6
2u.
Atole de guayaba
40min