Polpetti affogati
TM31 TM5 TM6

Polpetti affogati

4.7 (9 ocen)

Składniki

  • 1 mazzetto prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 peperoncino di cayenna secco, tritato piccante fresco o secco
  • 720 g di polpettine di vitello piccoli puliti
  • 50 g di vino bianco, secco
  • 250 g di polpa di pomodoro a pezzi in scatola
    lub 250 g di pomodori in scatola
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 15 g di capperi sotto sale, sciacquati e dissalati (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
899 kJ / 215 kcal
Białko
20 g
Węglowodany
4.9 g
Tłuszcz
11.9 g
Błonnik
1.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy