![Polpetti affogati Polpetti affogati](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F2408B0A-A14D-4450-A6C9-773058E4A099/Derivates/13F4868A-D5D6-4621-92AB-CE5DA2FE8F00.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino piccante fresco o secco
-
720
g di polpetti piccoli puliti
lub 720 g di moscardini puliti (800 g se da pulire) - 50 g di vino bianco secco
-
250
g di polpa di pomodoro a pezzi in scatola
lub 250 g di pomodori maturi, spellati e senza semi - ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 15 g di capperi sotto sale, sciacquati e dissalati (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 899 kJ / 215 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 4.9 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Polpetti all'inferno
40p
Struffoli
1h
Seppie con i piselli
40p
Polpetti affogati
45min
Orata al sale
40p
Orata in crosta di sale
35 Min
Moscardini affogati (Bimby Friend)
40p
Zuppa di fagioli e cozze
55 min
Baccalá alle olive
25 Min
Baccalà alla livornese
35 Min
Moscardini al limone
30min
Calamari alla napoletana
40p