Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino di cayenna secco, tritato piccante fresco o secco
- 720 g di polpettine di vitello piccoli puliti
- 50 g di vino bianco, secco
-
250
g di polpa di pomodoro a pezzi in scatola
lub 250 g di pomodori in scatola - ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 15 g di capperi sotto sale, sciacquati e dissalati (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 899 kJ / 215 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 4.9 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Contorno di scarola con noci e pinoli
20min
Seppie con i piselli
40 Min
Polpetti all'inferno
40 Min
Polpetti affogati
45 Min
Polpo con patate a Cottura Lenta
1 Std. 30 Min
Insalata di calamari
55 min
Moscardini al limone
30 menit
Polpo alla Luciana
1 Std. 30 Min
Insalata di calamari al limone
35min
Moscardini affogati (Bimby Friend)
40 Min
Calamari alla napoletana
40 Min
Calamari alla marchigiana
35min