Polpetti affogati

Polpetti affogati

4.7 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
3 porzioni

Składniki

  • prezzemolo fresco le foglioline lavate e asciugate
    1 mazzetto
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • spicchio di aglio
    1
  • peperoncino di cayenna secco, tritato piccante fresco o secco
    1
  • di polpettine di vitello piccoli puliti
    720 g
  • di vino bianco, secco
    50 g
  • di polpa di pomodoro a pezzi in scatola
    250 g
    250 g di pomodori, in scatola
  • di sale
    ½ cucchiaino
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di capperi sotto sale (opcjonalnie) sciacquati e dissalati
    15 g

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 215 kcal / 899 kJ
Białko 20 g
Tłuszcz 11.9 g
Węglowodany 4.9 g
Błonnik 1.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...