![Cucumber, dill and sour cream dressing (Thermomix® Cutter) Cucumber, dill and sour cream dressing (Thermomix® Cutter)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/656fdc00-f606-44bf-a07d-75ab78e48aca/Derivates/703118ce-8e4d-409a-a228-d558b4dcd536.jpg)
Wersje kompatybilne
Cucumber, dill and sour cream dressing (Thermomix® Cutter)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 - 2 continental cucumbers (approx. 200-600 g), trimmed and peeled
- 200 - 250 g sour cream
- ½ tsp sea salt
- 3 sprigs fresh dill, fronds only
- ¼ tsp ground black pepper
- 3 tsp apple cider vinegar
- ¼ tsp white sugar (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 533.6 kJ / 127.5 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 6.1 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 29 mg
Alternatywne przepisy
Gluten free Classic Polish "tort"
2h 25min
Warm Spinach and Artichoke Dip
20 min
Sous-vide fish with lemon and herbs
1 godz. 15 min
Korean pickled potato salad (peeler)
25 Std. 10 Min
Cucumber, dill and sour cream dressing (Thermomix® Cutter TM6)
10 Min
Jamaica Hibiscus Margarita
1 godz. 5 min
Corn Tortillas
1h 25 min
Tuna Dip
10 Min
Pickled cabbage salad (Thermomix® Cutter, TM6)
10 Min
Sous vide steak with bean puree and chimichurri (Diabetes, TM6)
2h 10min
Portuguese green eggs
50 min
Pumpkin tahini smash
40 min