![Latte fritto genovese Latte fritto genovese](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/58b9ca3bac70dc9fb4f3aca13b023589/Derivates/2243f7e63bd4ef9bc8fdeaa790e71c82ac92965b.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 100 g di zucchero
-
½
cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
lub 1 cucchiaino di zucchero vanigliato - 500 g di latte intero
- 2 uova (da 60 g circa)
- 80 g di farina tipo 00
Terminare la preparazione
- olio per frittura
- 2 uova
- pangrattato q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1449.3 kJ / 346.5 kcal
- Białko
- 13.9 g
- Węglowodany
- 54.6 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 165 mg