Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 5 g di scorza di limone (senza la parte bianca)
- 100 g di zucchero di canna
- 150 g di farina tipo 00
- 150 g di fecola di patate
- 120 g di burro freddo, a tocchetti
- 1 tuorlo
- 1 uovo
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 1 pizzico di sale
Mele
- 150 g di acqua
- 150 g di vino bianco
- 100 g di zucchero
- 1 cucchiaio di cannella in polvere
- 4 mele
Crema mousseline
- 500 g di latte intero
- 4 tuorli
- 100 g di zucchero (vedere consigli)
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 50 g di amido di mais (maizena)
- 125 g di burro a tocchetti, a temperatura ambiente
Terminare la preparazione
- 125 g di burro a tocchetti a temperatura ambiente
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2171.8 kJ / 519.1 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 59.2 g
- Tłuszcz
- 29.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.8 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 99.3 mg
Alternatywne przepisy
Bocconcini nocciola e caffè
1h
Panna cotta con pesche insaporite
5 godz. 15 min
New York cheesecake (2 persone)
6h 30min
Torta di cous cous con frutta
1hod. 50min
Crostata al cioccolato e lamponi
2h
Biscotti pupazzo di neve
2h
Bougatsa
1h
Mousse proteica con coulis ai frutti di bosco
30min
Cruffin (TM6)
4 Std. 30 Min
Crostata in fiore alla confettura di fragole
2h
Crostata con crema e amaretti al caffè
2h
Sbriciolata con crema di pistacchi
1h 30 min.