Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Preparazione
- 600 g di pere sbucciate, a metà, senza torsolo e irrorate con succo di limone
- 200 - 250 g di limoni Ø 4-6 cm (in caso contrario, tagliare a metà in senso verticale)
Limone candito e sciroppo di limone
- 300 g di zucchero
- 1030 g di acqua
- 1 cucchiaio di aceto
Torta di pere
- 3 uova
- 2 pizzichi di sale
- 50 g di zucchero
- 1 cucchiaino di scorza di limone tritata
- 60 g di burro
- 120 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1485.7 kJ / 355.1 kcal
- Białko
- 4.5 g
- Węglowodany
- 69.5 g
- Tłuszcz
- 8.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.4 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 115.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema al limone con orecchie di biscotto
40min
Crema Bimby® al caffè
1h
Sorbetto alle ciliegie
Keine Bewertungen
Crostata alle albicocche
2h
Torta doppio impasto alle mandorle con confettura di uva fragola
1h 30min
Crostata con fragole e lamponi, crema pasticcera e crema diplomatica (senza glutine) di Damiano Carrara
3 Std. 30 Min
Pizza vegetariana con Affettatutto Bimby®
3h
Torta succosa di mele con Affettatutto Bimby® (TM6)
2h
Torta frangipane alle mele
2h 20min
Crema al limone con mirtilli
1h
Torta di mele della nonna con Affettatutto Bimby®
2h
Crostata di scorze di agrumi
2h