Wersje kompatybilne
Wegański pudding owsiano-gruszkowy z lodami waniliowymi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Wegański deser owsiano-gruszkowy
- 35 g oleju rzepakowego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
- 70 g płatków owsianych, górskich
-
70
g migdałów, w płatkach
lub 70 g migdałów, w słupkach - 120 g gruszki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 140 g napoju roślinnego, np. kokosowego, sojowego, owsianego
- 20 - 30 g cukru
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 500 g wody
Lody waniliowe
- 2 laski wanilii
- 60 g cukru
- 260 g kostek lodu (patrz wskazówka)
- 200 g pasty z orzechów nerkowca (patrz wskazówka)
- 1 szczypta soli
- liście mięty, świeże, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1781.8 kJ / 425.9 kcal
- Białko
- 10.9 g
- Węglowodany
- 40.4 g
- Tłuszcz
- 26.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.6 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 95.7 mg
Alternatywne przepisy
Odwracany pudding z gruszkami i orzechami (TM5)
2 Std. 15 Min
Owsianka z orzechów i ziaren; Smoothie buraczane
25 Min
Wegańskie mini pączki kokosowe ze skórką pomarańczy
55 Min
Wegańska galaretka z mango i mus z nerkowców
1 godz. 50 min
Napój z orzeszków ziemnych, placki z pulpy orzeszkowej
8h 55min
Malezyjska zupa jarzynowa, ryż z kurczakiem, wytrawny pudding jajeczny
55 Min
Malinowa kasza manna z sosem waniliowym
30 min
Pieczone jabłka z twarogiem
50 min
Pudding orkiszowo-bananowy z gruszką
30 min
Placki z zielonego smoothie
45 min
Płatki ryżowe na mleku z owocami; Sos czekoladowy
15 min
Owsianka daktylowa
15 min