Urządzenia i Akcesoria
Wegański pudding owsiano-gruszkowy z lodami waniliowymi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
Wegański deser owsiano-gruszkowy
-
35 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
-
70 g płatków owsianych, górskich
-
70 g migdałów, w słupkach70 g migdałów, w płatkach
-
120 g gruszki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
140 g napoju roślinnego np. kokosowego, sojowego, owsianego
-
20 - 30 g cukru
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
500 g wody
Lody waniliowe
-
2 laski wanilii
-
60 g cukru
-
260 g kostek lodu (patrz wskazówka)
-
200 g pasty z orzechów nerkowca (patrz wskazówka)
-
1 szczypta soli
-
liście mięty, świeże do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
95.7 mg
Białko
10.9 g
Kalorie
1781.8 kJ /
425.9 kcal
Tłuszcz
26.5 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
3.6 g
Węglowodany
40.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kokosowa jaglanka z sosem truskawkowo-miętowym
20min
Zupa z cukinią i koperkiem; Gulasz z indyka z maślankowymi knedlami
1h 40min
Zupa krem z pietruszki; Pomidorowy ryż z łososiem (kabsa)
1h 10min
Knedle twarogowe z sosem morelowym
45min
Malinowa kasza manna z sosem waniliowym
30min
Dwukolorowy budyń kakaowo-truskawkowy
25min
Owsianka z orzechów i ziaren; Smoothie buraczane
25min
Granola z marchewką, jabłkiem i jogurtem; Chai latte
55min
Skandynawski brunch
1h 20min
Paleo płatki śniadaniowe
40min
Śniadaniowy bowl ze skyrem, pomarańczą i syropem
10min
Hiszpańskie mini ciasta Trzech Króli (Mini roscón de Reyes)
3h