Wegański pudding owsiano-gruszkowy z lodami waniliowymi

Wegański pudding owsiano-gruszkowy z lodami waniliowymi

4.6 8 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji

Składniki

Wegański deser owsiano-gruszkowy
  • 35 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia foremek
  • 70 g płatków owsianych, górskich
  • 70 g migdałów, w płatkach
    70 g migdałów, w słupkach
  • 120 g gruszki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 140 g napoju roślinnego np. kokosowego, sojowego, owsianego
  • 20 - 30 g cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 500 g wody
Lody waniliowe
  • 2 laski wanilii
  • 60 g cukru
  • 260 g kostek lodu (patrz wskazówka)
  • 200 g pasty z orzechów nerkowca (patrz wskazówka)
  • 1 szczypta soli
  • liście mięty, świeże do dekoracji

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 95.7 mg
Białko 10.9 g
Kalorie 1781.8 kJ / 425.9 kcal
Tłuszcz 26.5 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 3.6 g
Węglowodany 40.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...