Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g de bonbons à la réglisse, type Stoptou
- 4 œufs, blancs et jaunes séparés
- 500 g de lait entier
- 30 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 892.3 kJ / 213 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.8 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 152.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème aux chocolat, sarrasin, banane et noisettes
3h 30min
Gâteau roulé au café
2h 30min
Pâte à tartiner aux speculoos
10min
Chocolat liégeois
4h 30min
Soupe froide de fraises et rhubarbe, quenelle de crème fouettée
1h 35min
Nage de saint-jacques et gambas
1u.
Sauce au poivre
25min
Feuilleté chantilly et fraise
1h 15min
Praliné maison rapide
1u.
Crème pâtissière à la pistache
30min
Praliné
30min
Brioche extra moelleuse
3u. 45min