Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de raisins secs de Corinthe
- 200 g de lait
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine, et un peu pour le plan de travail
- 2 c. à soupe de sucre en poudre
- 1 pincée de sel
- 2 œufs, et 1 jaune pour dorer
- 100 g de beurre, en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1721.9 kJ / 411.5 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 62.8 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 58.2 mg
Alternatywne przepisy
Pain blanc en cocotte
3 godz. 15 min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3h 20 min
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25 min
Pain cocotte
2h 20min
Baguette viennoise
2 godz. 30 min
Tarte au sucre
3 Std. 50 Min
Pain au cacao, pépites de chocolat et fève tonka
7 godz.
Petits pains aux figues
3h 40 min
Briochettes aux pépites de chocolat
4 godz.
Brioche extra moelleuse
3h 45 min
Brioche butchy à partager
3 Std. 50 Min
Brioche Nanterre
4 godz. 15 min