Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de raisins secs de Corinthe
- 200 g de lait
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 500 g de farine, et un peu pour le plan de travail
- 2 c. à soupe de sucre en poudre
- 1 pincée de sel
- 2 œufs, et 1 jaune pour dorer
- 100 g de beurre, en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1721.9 kJ / 411.5 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 62.8 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 58.2 mg
Alternatywne przepisy
Brioche butchy à la fleur d'oranger
3h
Pain sucré
1h 30 min
Tarte au sucre
3u. 50min
Briochettes parisiennes
4h 5min
Petits pains aux noix
4h 30min
Pain brioché roulé cannelle et cranberries
3h 20min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3h 20min
Julekake (brioche norvégienne)
2h 50min
Petits pains au lait et sucre perlé
3 Std. 25 Min
Gâche vendéenne
12sa 55 dk
Brioche butchy à partager
3u. 50min
Pain maison au maïs
2h 30min