Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de lait
- 6 jaunes d'œufs
- 200 g de sucre en poudre
-
40
g de fécule de maïs
lub 60 g de farine de blé - 3 bandes de zeste de citron jaune
- cassonade, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1001 kJ / 239 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Riz au lait gratiné aux pommes
1h
Crème aux chocolat, sarrasin, banane et noisettes
3h 30min
Crème dessert aux noisettes
2u. 40min
Semifreddo (parfait glacé)
9 Std.
Jambalaya de poulet
40min
Confiture de pêches
1 godz. 5 min
Tarte à la marmelade d'oranges
2h
Pastéis de nata à la cannelle
2h
Crèmes dessert coco et coulis de framboise
2 Std. 45 Min
Riz au lait sucré (arroz doce)
1h 30min
Crème catalane
4h 25min
Crème caramel et vanille
8h