Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de lait
- 6 jaunes d'œufs
- 200 g de sucre en poudre
-
40
g de fécule de maïs
lub 60 g de farine de blé - 3 bandes de zeste de citron jaune
- cassonade, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1001 kJ / 239 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Crème caramel et vanille
8h
Gâteau aux blancs d'œufs
35 dk
Crème-dessert au caramel
3h
Crème dessert à la vanille
1h 25min
Crème dessert au sirop d'érable
20 dk
Cake aux fruits secs
2h
Crème pâtissière au caramel
50 dk
Crème dessert à la chicorée
15 Min
Crème dessert aux noisettes
2 godz. 40 min
Flan sans pâte
6h
Quatre-quarts coco-citron vert
1 Std. 5 Min
Flan pâtissier feuilleté
7 Std. 40 Min