Kartoffel-Porree-Suppe mit Fenchel und Shrimps

Kartoffel-Porree-Suppe mit Fenchel und Shrimps

4.5 148 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
2 Portionen

Składniki

  • Schalotten
    40 g
  • Porree nur das Weiße, in Stücken
    150 g
  • Butter in Stücken
    40 g
  • Kartoffeln, mehligkochend in Stücken
    150 g
  • Wasser
    500 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Salz
    ¼ TL
  • weißer Pfeffer, gemahlen
    ¼ TL
  • Limettenschale unbehandelt
    1 TL
  • Sahne
    50 g
  • Fenchel fein gehobelt
    100 g
  • kleine, geschälte Shrimps
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 641 mg
Białko 11 g
Kalorie 1795 kJ / 429 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 16 g
Węglowodany 39 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...