Rotbarsch mit Tomaten, Möhren und Reis

Rotbarsch mit Tomaten, Möhren und Reis

4.5 230 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 Portionen

Składniki

Fisch und Marinade
  • Rotbarschfilets (à ca. 180 g), siehe Tipp
    6
  • Cherry-Tomaten halbiert
    300 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
  • Knoblauchzehen
    2
  • Petersilie abgezupft
    20 g
  • Olivenöl
    100 g
  • Zitronensaft
    40 g
Reis und Fertigstellung
  • Olivenöl
    20 g
  • Möhren in Stücken (2-3 cm)
    150 g
  • Petersilie abgezupft
    10 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Zwiebeln in Spalten
    200 g
  • Langkornreis
    300 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Wasser
    580 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 46 g
Kalorie 2442 kJ / 584 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 43 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...