Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Zwiebel, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 40 g Butter, in Stücken
- ½ TL Anis
- 40 g Mehl
- 200 g Sahne
- 600 g Geflügelfond
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Hühnerbrühe (für 0,5 l) - ¼ TL Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- 2 - 3 Spritzer Zitronensaft
- 120 g Rucola
- 130 g Feta, zerbröselt
- 250 g Cherry-Tomaten, bunt, halbiert
- 1 Kresse-Beet, abgeschnitten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1692 kJ / 404 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 34 g
- Tłuszcz nasycony
- 21 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 646 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Limetten-Maissuppe
40 min.
Frittata mit Ziegenfrischkäse und karamellisierten roten Zwiebeln
40 min.
Kopfsalat-Suppe
30min
Spargel-Rucola-Suppe
40 min.
Käsesüppchen mit Nuss-Topping
40 min.
Bananen-Kokos-Suppe mit Garnelen
40 min.
Rosenkohlcremesuppe
45 min.
Brokkoli-Gorgonzola-Suppe mit Vollkorncroûtons
40 min.
Gurken-Lachs-Ragout
30min
Rotkohlcremesuppe
40 min.
Rote-Bete-Suppe mit überbackenem Baguette
50 min.
Champignon-Porree-Cremesuppe
30min