Rucola-Feta-Suppe

Rucola-Feta-Suppe

4.4 285 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebel halbiert
    60 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Butter in Stücken
    40 g
  • Anis
    ½ TL
  • Mehl
    40 g
  • Sahne
    200 g
  • Geflügelfond
    600 g
  • Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Hühnerbrühe (für 0,5 l)
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Muskat
    2 Prisen
  • Zitronensaft
    2 - 3 Spritzer
  • Rucola
    120 g
  • Feta zerbröselt
    130 g
  • Cherry-Tomaten bunt, halbiert
    250 g
  • Kresse-Beet abgeschnitten
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Sód 646 mg
Białko 9 g
Kalorie 1692 kJ / 404 kcal
Tłuszcz 34 g
Błonnik 2.3 g
Tłuszcz nasycony 21 g
Węglowodany 18 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...